Premisele infiintarii fundatiei

Iulie 2007 - campania de strângere de fonduri desfasurata de Comisia S.M.F.T. pentru Probleme Sociale în vederea rezolvarii cazului social al elevului caporal BOSTAN ION (21500 EURO)

26 Iulie 2007 - dl. col. Marin COJOCARU - reprezentantul S.M.F.T. la sedinta Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale propune înfiinţarea la nivelul Ministerului Apararii a unei organizatii non-profit pentru rezolvarea corespunzatoare a cazurilor sociale din Ministerul Apararii Naţionale.

August 2007 - înfiintarea fondului de întrajutorare, la nivelul Fortelor Terestre, gestionat de Comisia S.M.F.T. pentru Probleme Sociale.

Noiembrie 2007 - campania de strângere de fonduri desfasurata de Comisia S.M.F.T. pentru Probleme Sociale în vederea rezolvarii cazului social al cap. SIMION SORIN (23500 EURO)

Martie 2008 - constituirea, la nivelul S.M.F.T., a unui Comitet de Initiativa pentru înfiintarea unei organizatii nonprofit (asociatie/fundatie), ca urmare a nerealizarii în timp oportun a activitatilor de constituire a acestei organizatii la nivelul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si Informare Publica.