29 Apr 2021

MESAJUL PREȘEDINTELUI

FUNDAȚIEI ”SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE,

PURTĂTORUL DE BIRUINȚĂ”,

CU OCAZIA ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI 29 APRILIE 2021.

La 29 aprilie 2021 sărbătorim Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

Evenimentul înălțător constituie prilejul rememorării faptelor de vitejie, omagierii și cinstirii eroilor și veteranilor de răboi pentru sacrificiile și jertfele de pe câmpurile de luptă pentru apărarea unității, independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Veteranii de război sunt repere și oferă modele de comportament pentru toți românii, contribuie la educarea tinerei generații în prețuirea înaintașilor și a istoriei noastre, la înțelegerea patriotismului și  a dragostei de țară și libertate și participă la promovarea intereselor naționale!

Astăzi, în România, mai sunt în viață putin peste 2600 de supraviețuitori ai celui de-al doilea război mondial, pentru care toți românii ar  trebui să arate recunoștință și respect, situație întâlnită insuficient!

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război–29 aprilie 2021, în numele meu personal, al membrilor și simpatizanților Fundației, mulțumesc tuturor veteranilor de război, văduvelor de război, văduvelor și urmașilor veteranilor de război pentru depășirea momentelor dificile cu onoare, îmi exprim respectul, prețuirea și recunoștința pentru devotamentul și sacrificiile dovedite pentru apărarea țării și a libertății românilor, din perioada interbelică şi până astăzi și urez tuturor sănătate, bucurii, viață demnă, noroc și LA MULȚI ANI!

ONOARE și PATRIE!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

PREȘEDINTELE  CONSILIULUI  DIRECTOR

AL FUNDAȚIEI ”SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE,