10 May 2022

CEREMONII DEDICATE SĂRBĂTORIRII ZILEI INFANTERIEI ROMÂNE, BUCUREȘTI: 192 DE ANI, 30 APRILIE 2022

Cu prilejul sărbătoririi zilei infanteriei române: 192 de ani de evoluție și glorie, în data de 30 aprilie 2022, colonelul (r) Nicolae IVAN (director de relații publice și co-organizator al evenimentului, în cooperare cu Statul Major al Forțelor Terestre) și colonelul (rtr) Ioan MOCAN (vicepreședinte), reprezentanți ai Consiliului Director al Fundației ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, au depus o coroană de flori în cinstea și recunoștința infanteriștilor, de ieri și de azi și întru gloria infanteriei române moderne, la Monumentul Eroilor Infanteriști, din Parcul Kiseleff, București.

Festivitățile au fost organizate și conduse de către Statul Major al Forțelor Terestre, Categorie de Forțe a Armatei reprezentată la ceremonie de către domnul general de brigadă Dorin TOMA, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, colonel Adrian POPESCU, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, colonel Mihai PÎRVA, directorul Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Ovidiu LUNGU, comandantul Brigăzii 1 Mecanizate, comandantul Batalionului 495 Parașutiști Clinceni, militari din  Statul Major al Forțelor Terestre și din Brigada 1 Mecanizată.

De  asemenea, am fost onorați de prezența domnului general (rtr) Mircia CHELARU, general-locotenent (rtr) Neculai BĂHNĂREANU (președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Al.I. Cuza”), general -maior (r) prof. univ. dr. Visarion NEAGOE (președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”), general de brigadă (rtr) Vasile VOICA, general-maior (r) Florinel DAMIAN, general de brigadă (rtr) Vasile TOFAN, colonel (rtr) Ulisse MIROIU, colonel (rtr) Gheorghe MATEESCU (vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”), colonel (rtr) Ioan BOANCĂ, colonel (rtr) Theodor STAN, colonel (rtr) Iulian BOERU și colonel (r) Paul BRATOSIN (vicepreședinte, respectiv, secretar ai Fundației  ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”), colonel (rtr) Marian GARGAZ (președinte de onoare al Asociației Ofițerilor în Rezervă și în  Retragere din Arma Geniu), colonel (rtr) Cornel PAVEL (președinte filiala sector 4 a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Al.I. Cuza”), alți distinși invitați, colaboratori ai infanteriștilor.

Au mai depus coroane de flori domnul general de brigadă (rtr) Ion DĂNILĂ, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război și, pentru prima dată, o echipă de rezerviști voluntari, compusă din Adriana-Elena BRUMARU, Cătălin-Constantin ANTON și Maura DRAGOMIR, din partea Asociației Ofițerilor în Rezervă  din România, cu sprijinul determinant al domnului general-locotenent (r) Virgil BĂLĂCEANU.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și cu prezentarea onorului la monument.

Activitățile zile au fost încheiate cu un cocktail festiv oferit de către generalii și ofițerii (în rezervă și în retragere) din arma infanterie.

Cinste, onoare și recunoștință infanteriștilor!
Gloriei infanteriei române!

LA MULȚI ANI !

Colonel (r) Nicolae IVAN
Director de relații publice.