26 Jun 2023

26 IUNIE, ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL-SIMBOL AL UNITĂȚII ȘI IDENTITĂȚII ROMÂNEȘTI

Submitted by ivan.nicolae

În România, Ziua Drapelului Național este sărbătorită, în fiecare an, la 26 iunie, în Piața Tricolorului din București și la alte monumente comemorative, din țară și din străinătate,  în cadrul unor ceremonii militare și religioase, organizate de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu autoritățile publice locale..

Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn, Ziua de 26 iunie a fost statuată drept Zi a Drapelului Național, simbolul național cel mai de preț al României , prin Legea 96/1998.

Ziua Drapelului Național subliniză importanța zilei de 26 iunie 1848, când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor. 

Membrii Consiliului Director își exprimă prețuirea, respectul și recunoștința față de românii care poartă tricolorul pe uniforme, în gând şi în inimi pentru abnegație, demnitate, patriotism și loialitate față de patrie și popor și urez tuturor românilor sănătate, bucurii, noroc, curaj, succes deplin în toate și viață lungă, alături de cei dragi!

 

LA MULȚI ANI ROMÂNI ! LA MULȚI ANI ROMÂNIA

GLORIA DRAPELULUI NAȚIONAL!

 DIRECTOR DE RELAȚII PUBLICE, Colonel (r) Nicolae IVAN

 CONSILIUL DIRECTOR AL FUNDAȚIEI ”SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINȚĂ"