26 Jun 2021

26 IUNIE 2021: ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL-SIMBOL AL UNITĂȚII ȘI IDENTITĂȚII ROMÂNEȘTI

Submitted by ivan.nicolae

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită sâmbătă, 26 iunie 2021, în Piața Tricolorului din București, în cadrul unei ceremonii organizate de Prefectura Capitalei, Primăria Municipiului București și Ministerul Apărării Naționale.

În cadrul ceremoniei, drapelul care a fost depus pentru sfințire joi seară în Biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” a fost readus în piață, binecuvântat de un preot militar și ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României.

La invitația Directiei pentru Relația cu Parlamentul/Ministerul Apărării Naționale, colonelul (r) Paul BRATOSIN, secretar al Consiliului Director, a reprezentat Fundația “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţăla activitățile dedicate la care au participat: col. (rtr) Iulian BOERU/Asociația Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, reprezentanți ai structurilor asociative din domeniul apărării, ministrul Apărării Naționale, gl. (r) Nicolae-Ionel CIUCĂ, șeful Statului Major al Apărării, gl.-lt. Daniel PETRESCU, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, gl.-mr. Iulian BERDILĂ, șefii categoriilor de forțe ale Armatei, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Bisericii Ortodoxe Române, autorităților publice locale și invitați.

Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn. Ziua de 26 iunie a fost statuată drept Zi a Drapelului Național, simbolul național cel mai de preț al României , prin Legea 96/1998.

Ziua Drapelului Național subliniză importanța zilei de 26 iunie 1848, când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor. 

Membrii Consiliului Director își exprimă prețuirea, respectul și recunoștința față de românii care poartă tricolorul pe uniforme, în gând şi în inimi, pentru abnegație, demnitate, patriotism și loialitate față de patrie și popor și urează tuturor românilor sănătate, bucurii, noroc, curaj, succes deplin în toate și viață lungă, alături de cei dragi!

 LA MULȚI ANI ROMÂNI ! LA MULȚI ANI TRICOLOR!

 

CONSILIUL DIRECTOR AL FUNDAȚIEI ”SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINȚĂ"