5 Oct 2021

FUNDAȚIA A PREMIAT CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI „SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI 2021, ETAPA: DIVIZIA 2 INFANTERIE –GETICA”.

Submitted by ivan.nicolae

În data de 23 septembrie 2021, s-a desfășurat ceremonia de premiere a câștigătorilor competiţei aplicativ-militare „Subofițerul/soldatul anului 2021, etapa pe Divizia 2 Infanterie –Getica”, în garnizoana Medgidia.

Competiția a fost organizată de D. 2 I. sub coordonarea Statului Major al Forțelor Terestre, în cooperare cu Fundația “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

            Ca în fiecare an, competiția a fost structurată pe mai multe probe și discipline de concurs, printre care: educație fizică militară, instrucția tragerii, instrucție CBRN, topografie militară, instrucție sanitară, instrucție genistică, instrucție de front, limba engleză și pregătire militară generală.

Ceremonia de premiere a fost condusă de locțiitorul pentru sprijin al șefului de stat major al diviziei, colonelul Marian MUTULIGĂ.

Fundația “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” a fost reprezentată de colonelul (r) Ioan BALIGI, directorul economic al Fundației, care a acordat câștigătorilor competiției diplome și premii în bani, în valoare totală de 600 lei, astfel:

la categoria subofiţerilor: locul I-sergent Sorin Narcis VLAD/Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș”; pe locul II s-a situat sergent Dănuț GHELASA/Batalionul 21 Vânători de munte „General Leonard Mociulschi”, iar pe locul III s-a situat maistrul militar cls. a IV-a Marius TRAȘCĂ/Regimentul 61 Rachete Antiaeriene „Pelendava”;

- la categoria soldaților și gradaților profesioniști: locul I -fruntaș Constantin NICULA/Batalionul 200 Sprijin „Istrița”; pe locul II s-a situat fruntaș Gabriel BOGA/Brigada 2 Vânători de munte „Sarmizegetusa”, iar pe locul III, caporal cls. a III-a  Adrian CONSTANTIN/Batalionul 405 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Felicitări tuturor și succes în competiția finală, de la nivelul Forțelor Terestre Române!

                                         Împreună suntem mai puternici!

 DIRECTOR RELAȚII PUBLICE, Col. (r.) Nicolae IVAN