1 Jan 2020

ÎNTÂLNIREA CONDUCERII MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE CU REPREZENTANȚII STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN DOMENIUL APĂRĂRII

Submitted by ivan.nicolae

Luni, 30 decembrie 2019, domnul general-locotenent (r) dr. Ion UNGUREANU, preşedintele Consiliului Director al Fundației ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință!” și domnul col. (rtr) Iulian BOERU, vicepreședinte, au participat la întâlnirea de informare a conducerii Ministerului Apărării Naționale, cu structurile asociative din domeniul apărării.

Cu acest prilej, reprezentanții Fundației au prezentat și susținut acțiunile acesteia, desfășurate în sprijinul Ministerului Apărării Naționale și a personalului militar în activitate, în rezervă și în retragere (sprijin umanitar, susținerea performanței profesionale și promovarea tradițiilor militare), precum și nevoile de sprijin pentru dezvoltarea cooperării bilaterale.

La eveniment au participat domnului general (r) Nicolae-Ionel CIUCĂ, ministrul Apărării Naționale, domnul general-locotenent Daniel PETRESCU, șeful Statului Major al Apărării, doamna Simona COJOCARU, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, precum și reprezentanți ai structurilor cu responsabilități în domeniu.

  În cuvântul său, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat faptul că este necesar un dialog susținut și coerent, Ministerul Apărării Naționale fiind implicat activ în soluționarea problemelor semnalate de structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere.
            „Abordarea aceleiași problematici de către un număr foarte mare de asociații scade eficiența demersului, lipsa consensului în stabilirea temelor prioritare și a cursurilor de acțiune aferente făcând și mai dificil procesul de rezolvare al acestora. Am încurajat și susțin organizarea mediului asociativ într-un forum care să abordeze problemele unitar, pe proiecte, și care să poată veni cu soluții și propuneri care să rezolve și aspectele de inechitate apărute între cadrele militare în rezervă și în retragere”, a susținut ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

 În urma discuțiilor consultative, ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca, până la data de 15 ianuarie 2020, să fie definitivat Planului de măsuri pe anul 2020 cu activităţile desfăşurate de MApN pentru îmbunătăţirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război, precum şi cu cele care activează în domeniul cultului eroilor, iar acesta să includă și propunerile transmise de către reprezentanții structurilor asociative pe timpul întâlnirii de astăzi. De asemenea, ministrul a afirmat că „numai împreună putem găsi soluții și tot împreună le putem pune în practică”.

Ne exprimăm convingerea că, începând cu anul 2020, cooperarea dintre instituțiile noastre  va cunoaște un avânt fără precedent!

 

Director Relații Publice

Col. (r) Nicolae IVAN